"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2013. január 1., kedd

új évre

Már eltelt egy év mióta utoljára írtam ide, ezért itt az ideje...:) Nagyon jól telt 2012 utolsó két hete, sokat pihentünk itthon Zsoltival, de Váralján is voltunk karácsony után pár napot. Kicsit más volt ez a karácsony, mint a többi. Sokkal kevesebb sürgés - forgás előzte meg, egyszer csak betoppant advent ellenére. Mégis örülök, hogy eljött, hiszen újra emlékezhettünk rá, hogy Jézus mekkora áldozatot is vállalt értünk, már csak azzal is, hogy hajlandó volt egy magatehetetlen újszülött képében világra jönni. Ez aztán az önfeláldozás, és emiatt tartom fontosnak, hogy emlékezzünk erre a nagy eseményre. Hiszen nekünk olyan nehéz átadni az irányítást, mindent kontrollálni szeretnénk, legalábbis én sokszor vagyok így. De Jézus miattunk hajlandó volt lemondani erről is, hihetetlen...
 
A Szent estét három napnyi halászlé evés követte, jobban mondva négy, mert Anyu is halászlével kedveskedett Zsoltinak, mert tudja, hogy mennyire szereti;) Nagyon jó volt otthon lenni, Andiék is otthon voltak, így mindenki együtt volt egy pár napot. Ez esett legjobban, olyan volt, mint régen. Aztán persze haza kellett jönnünk, hogy nehogy szétfagyjon a kazán. Pont időben érkeztünk, amikor a nagy hidegek újra beköszöntöttek.
 
A szilvesztert csendben, itthon töltöttük, ami megint jó döntésnek bizonyult. Huba úgy reszketett, mint egy nyárfalevél. A sok hízelgő meghívásnak jó, hogy nem tettünk eleget, nagy kalamajka lett volna abból, ha a kutyáknak a kertben kellet volna átvészelni a nagy tüzijátékozást.
 
Most pedig reményteljesen várjuk a következő esztendőt, sok új élményt tartogat majd, amiknek kiváncsian nézünk elébe. Addig is, mindenkinek nagyon boldog, Istentől megáldott 2013at kívánok!

Nincsenek megjegyzések: