"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2020. április 10., péntek

6. nap: Nagypéntek

Jézust a Gecsemáné-kertből a nagytanács elé vitték, akik ártatlanul elítélték őt. Ezután csúnyán kigúnyolták, tövisből font koszorút nyomtak a fejére, ha már király, viseljen koszorút, mondták. A városon kívül hajtották végre rajta az ítéletet, ami halálbüntetés volt. Mikor Jézus meghalt, több órára nagy sötétség borította be a Földet. Az egyik katona, látva az eseményeket, ezt mondta: "Valóban Isten fia volt." 
Később a barátai levehették testét a keresztről, és elhelyezték a sziklasírban. Ez a nap egy nagyon szomorú nap volt. (Máté 26-27)

Keressünk kisebb gallyakat és fonal/spárga/cérna segítségével készítsünk három keresztet, amiket a dombra szúrhatunk. Jézus mellett még két gonosztevőt is kivégeztek aznap.  Az egyik elítélt a néppel értett egyet, azt gondolta, hogy Jézus csak egy csaló, aki sokat gondol magáról. Ennek a gonosztevőnek sajnos nem maradt reménye. A másikuk felismerte, hogy ki Jézus, ő a Biblia szerint már aznap együtt ünnepelt Vele a mennyben.

Jézussal nagyon igazságtalanul bántak aznap. Nem csinált semmi rosszat, mégis elítélték. Érezted már úgy, hogy igazságtalan volt veled valaki? Mit teszel ilyenkor? Bátorítalak, hogy öntsd ki a szíved Istennek akkor is, ha rossz dolog ér; és akkor is, amikor örömöd van. Ezután könnyebb helyesen cselekedni, megbeszélni a történteket, ha arra van szükség. 


Nincsenek megjegyzések: