"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2020. április 6., hétfő

2. nap: A tápanyag

Tegnap előkészítettük a kiskertet arra, hogy ma teleszórhassuk a földet fűmaggal. Gazdagon vessük be fűvel a földet, majd óvatosan takarjuk be a magokat friss virágfölddel. Kevés vízzel meg is locsolhatjuk, de vigyázzunk, nehogy kimossa a víz a magokat!

 

Ki volt Jézus és miért beszélünk róla húsvétkor? - merülhet fel a kérdés. Hisz könnyen belefeledkezünk a húsvéti sonka, torma és a nyuszi ízletes és varázslatos világába. De ez az ünnep nem csak a nyusziról és a tavaszi ébredésről szól. 

Ha van még nálatok bontatlan dió, vegyetek egyet elő és nézzétek meg jól! Ebben a kis termésben ott van minden. Ízletes csemege, bár nem könnyű hozzájutni. Törjétek fel bátran. Ha megfelelő földbe kerül, kicsírázik, szárba szökken, facsemetévé serdül és évtizedek múlva hatalmas, árnyat adó fává növekszik, ami sokszorosan megtermi ezt az egy kis diót, amit elfogyaszthatunk. A diónak is szüksége van megfelelő tápanyagra a növekedéshez és a fűnek is. Ezért ültettük tápláló virágföldbe. 

Többen a Biblia egyik versét a dióhoz hasonlítják. Azt szokták mondani, a Biblia dióhéjban. Ez pedig a János 3:16. 
Mert Isten annyira szerette az embereket, hogy odaadta az egyetlen Fiát értük! Azért tette ezt, hogy aki hisz a Fiában, annak ne kelljen végleg elpusztulnia, hanem örökké éljen.
Emiatt született meg karácsonykor kisbabaként az Isten fia. Azért, hogy felnőttként a halálával megmentsen bennünket. Azokat, akik elhisszük, hogy a rossz dolgok, amiket gondolunk, mondunk vagy teszünk (bűn) nem engednék, hogy a mennyei Atyával együtt lehessünk. Jézus halála volt a büntetés, amit mi érdemeltünk volna. Én biztos, hiszen felnőttként is jut eszembe rossz dolog sajnos. Pedig igyekszem jó lenni, de mégis becsúszik ez - az. Így megérdemelném a büntetést, de Jézus elszenvedte ezt helyettem. Átvállalta.  Azért mert ennyire fontos vagyok neki, mert ennyire szeret. Jézus halálára emlékezünk nagypénteken. De nem maradt halott, fantasztikus esemény történt húsvét vasárnapján! Erről pár nap múlva olvashattok majd. ;) 


Nincsenek megjegyzések: