"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2020. április 12., vasárnap

8. nap: húsvéti versenyfutás

Fussunk versenyt! :)

Húsvét vasárnapján az asszonyok értek oda először a sírhoz. Mikor meghallották az angyaltól a jó hírt, siettek, hogy elmondják a tanítványoknak, Jézus barátainak. Közülük Péter és János pattant fel futva, hogy megnézzék, igazat beszéltek-e az asszonyok. Olyan hihetetlennek tűnt! Rohantak, ahogy csak bírtak. 
Maga János is elmeséli ezt a történetet abban a könyvben, amit ő írt a Jézussal töltött időkről. Szerényen tudósít erről a futóversenyről, nem nevezi meg magát, csak ennyit ír: Péter mindent beleadva futott, de a másik tanítvány (János) még gyorsabb volt nála, ő ért előbb a sírhoz! 

Miért kellett ezt a futást olyan részletesen leírni? A tanítványok is ugyanolyan emberek voltak, mint mi. Ugyanúgy szerettek játszani, versenyezni. És ez nem baj, sőt! Maradjunk mi is, felnőttként is ilyen gyermeklelkűek! Mi is számon tartjuk, hogy ki lövi be azt a bizonyos gólt, ki zongorázik szépen, ki tanulja gyorsan a verseket, ki az, aki segítőkész vagy jó hallgatóság. Mindenki jó valamiben! Keresd meg, hogy téged mi érdekel, mit szeretsz csinálni és gyakorold, csináld és élvezd! Ezzel nem csak magadnak, hanem másoknak is örömet szerzel! 

Hiába ért János elsőnek a sírhoz, nem mert bemenni. Mikor Péter is megérkezett, ő lépett be elsőnek. Eztán gyűjtött elég bátorságot János is. Látták a kendőket, lepedőket a padon, de a sírbolt üres volt. Látták ezt, eszükbe jutott a sok tanítás, amiben Jézus arról beszélt, hogy meg kell halnia, de fel is fog támadni. Végre megértették, elhitték, hogy ez történt húsvét ünnepén! A szívük szomorúsága kezdett örömre fordulni! Ez egy nagyon - nagyon boldog nap volt! (János 20:1-9) 

Elmélkedő kérdések: 
Van benned igazi várakozás az ünneppel kapcsolatban? Mire vársz most? Milyen hírre futnál minden erődet összegyűjtve, hogy te érhess elsőnek oda, hogy megbizonyosodj a hír valódiságáról? 
Mit vársz a húsvéttól? 
Te szeretnél találkozni Jézussal? Jó hír, hogy Ő ma is él! Ma is elérhető, megszólítható, eleven Isten! 
Isten szeretne találkozni velünk, szeretne szólni hozzánk. A lehetőség adott. Éljünk vele! 

Itt az ideje elhengeríteni a nagy követ. Jézus él! 




Nincsenek megjegyzések: