"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2013. február 16., szombat

házasság hete 2013

Tegnap került sor a házasoknak rendezett vacsorára a gyüliben. Zsolti volt a projekt vezetője, így az utóbbi másfél hét másról sem szólt, mikor persze már jól éreztük magunkat, mint hogy ebben a témában sürgölődött. Rengeteg telefonálással járt ez a feladat, szinte csak olyan dolgokat kellett csinálnia, amiket utál, ezért is vagyok olyan büszke rá, hogy ilyen jól helyt állt, és mindezt az motiválta, hogy segítsen a barátainknak! Igazán jól sikerült a tegnap este, úgyhogy a dicséret mellett mesélek is kicsit az eseményről. 

Este hétkor várta a vendégeket a gyönyörűen feldíszített imaház, és a welcome drink, amit az ifisek kínálgattak kedvesen. Nem sokkal később játszottunk egy jót, egy véletlen folytán Zsoltival mi is belekeveredtünk a játékra önként jelentkezők körébe, de nem bántuk meg, vicces volt. Úgy kellett mesélnünk az első találkozásunkról, hogy felváltva csak egy - egy szót mondhattunk, így alakultak ki a mondatok. Mondanom sem kell, hogy nem sok lényegi információ hangzott el, de kinyögtünk pár mondatot. A vacsora igazán ízletes volt: ragu leves, gyömbéres - mézes csirke krumplipürével és salátával. Az asztaltársaság is kedvezően alakult, megismerhettünk egy házaspárt, akiknek hat gyerekük van, érdekes volt hallgatni a történeteiket! Aztán Berci és Böbi mesélt egy kicsit a házasságuk alakulásáról, az egymásra hangolódásukról, és Gyuri is tanított minket. 

Pár gondolat vált hangsúlyossá számomra tegnap este:
- A házasság az egyetlen emberi kapcsolat, ami szövetség. Semelyik másik kapcsolatunk nem az. 
- Szeressem a férjem, és az ő szeretet nyelvén mutassam ezt ki. - Ezt az alapelvet már jó ideje igyekszem tökélyre vinni. 
- Újra és újra előkerül, hogy tiszteljem a férjem, ezen a területen is nagy erőkkel igyekszem egy ideje. Hol könnyebb, hol nehezebb, a saját csökönyösségem néha még felülkerekedik, pedig minden tiszteletet megérdemel Zsoltim. Nekem pedig valóban jólesik élvezni a feltétlen szeretetét! 

Az este számomra legkedvesebb pillanata az volt, mikor elhangzott egy vers, és a férjek egy - egy szál virágot adtak át a feleségeiknek, romantikus gyertyafényben... Nagyon szép és emlékezetes pillanat volt, amit már csak a Robin által készített fantasztikus torta tudott még szebbé varázsolni! Olyan hálás vagyok, hogy Zsolti a férjem, nála jobbat, nem is kaphattam volna ajándékba Istentől.
Ezt a képet kaptuk meg emlékbe az alkalomról

Nincsenek megjegyzések: