"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2012. október 22., hétfő

hosszú ?!

Készültem a hosszú hétvégére, hogy majd mennyi mindenre lesz időm... Kiderült, hogy ez a hosszú hétvége mégsem olyan hosszú! Arra mindenesetre elég, hogy kipihenjük és jól érezzük magunkat Zsoltival. Arra már nem is emlékszem, hogy szombaton mit csináltunk azon kívül, hogy gyerekkorom egyik kedvenc ételét készítettem el: sült krumplit sült hússal, pirított darával és megyszósszal. Hmmm, nagyon finom volt!
Vasárnap én tartottam a pöttömöknek a bibliakört, kemény témánk volt: Saul halála. Valahogy fel kellett oldani a feszültséget, amit még az sem vezetett le, hogy magunk készítettünk szegény halott Saulnak egy sírt homokból. Végül ott lyukadtunk ki, hogy Jézus is meghalt, de ő feltámadt! És ránk is az a sors vár egy napon, bizony, mi is fel fogunk támadni, és ha minden igaz, még Saul is! Persze a saját feltámadásunk felett érzett örömöt még megkoronáztuk azzal, hogy Jézussal is találkozni fogunk! Igazán klassz, reménykeltő bibliakörünk volt! :) A délután is hasonlóan jól folytatódott, hiszen nyárson sütöttünk és grilleztünk az előkertben. Valószínűleg ez volt az utolsó sütögetés a szabadban idén, olyan jólesett gyönyörködni a színes fákban, a parázsban, a grillezett cukkini édes ízében! És azt is megfigyeltük, hogy pont egy légi folyosó húzódik felettünk, szinte folyamatosan jöttek - mentek a repülők. Hála Istennek olyan magasságban, hogy az minket már nem zavar, csak érdekes, hogy pont fölöttünk ennyi minden történik.
A mai nap szintén szuper volt, egy új utat fedeztünk fel a hegyen. Gyönyörű kilátásra leltünk, és hatalmas sziklákra az erdőben! Fantasztikus, hogy itt lakhatunk "a természet lágy ölén"! :)

Ezzel tetőzném be a mai napot: 
"Azért edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd! Ruhád legyen mindig fehér, és fejedről ne hiányozzék az olaj! Élvezd az életet feleségeddel együtt, akit szeretsz, mulandó életed minden napján, amit Isten adott neked a nap alatt..." Prédikátor 9:7 - 9

Nincsenek megjegyzések: