"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2018. június 8., péntek

váll izület gyulladás az én nézőpontomból

Egy hete már annak, hogy megtapasztalhattuk az érdi szakrendelő marasztaló vendégszeretetét. Azt tervezgettem, hogy majd leírom az élményt saját nézőpontomból is, ha már Zsolti olyan frappánsan megírta az ő oldaláról. De időközben új keretet kapott a történet, ami fontosabb annál, ahogy bántak velünk egy hete. Ahogy megírtam észrevételeimet a panasz ládikába, már vissza is nyertem a nyugalmam. Sokszor mondják, hogy írjuk ki magunkból.. persze a fáradtság nem tűnt el ilyen hamar. 

Egy héttel ezelőtt, egy csütörtöki reggel Bálintot tologatva a kertben, énekelgettem a "Lelkem, áldd az Urat" című dalt. Van benne egy rész: "És egyszer majd, ha ez a test elgyengül. Erőm elhagy, utam véget ér. A lelkem mégis Téged áld vég nélkül. Tízezer okom van, hogy zengjek még." Valóban van 10 000 okom? Tényleg tudom áldani az Istent, ha a testem nem engedelmeskedik? Reggel felmerült a kérdés, estére annyira megfájdult a vállam, hogy alig tudtam mozgatni. Másnap mentünk orvoshoz. 

Nagyon sokat kellett várni és a sok várakozás után nem azt a teljes figyelmet kaptam, mint amit megszokhattam más orvosoktól. De ezt némileg oldotta, hogy a röntgenes nővérke viszont ellátott minden olyan információval, amire kíváncsi voltam és másodszorra a doktor néni is jóval nagyobb figyelmet fordított rám és a kérdéseimre. Egy órával korábbi önmagához képest bűbájos volt, bár segíteni nem tudott. Csak este, otthon volt lehetőségem elolvasni az aznapi igét: 
"Az Úr hadakozik értetek, ti pedig veszteg legyetek." II. Mózes 14:14 Pontosan ezt éltem meg! 

Másnap a Balatonon lehettünk, ahol a nővérem olyan sokat segített! És itt nem csak a felírt receptre gondolok, hanem arra ahogy foglalkoztatta Nelliéket, én pedig pihenhettem Bálinttal, vagy hogy készített Bálintnak nyammognivalót. Nagyon - nagyon jólesett együtt lenni velük abban a csodás környezetben! Az aznapi ige: 
"Mivel én vagyok az Urad, Istened, aki a jobb kezedet fogom és aki ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek!" Ézs. 41:13 
Ez az Isteni humor. A jobb kezemet fogja ;) Még jó, a bal nagyon fájt még akkor! 

Még egy gondolat bátorított egy kedves barátnőtől: 
"Nem vagyunk jó várakozók. A "mikrohullámú sütős" gyors eredményeket szeretjük. Isten viszont általában a pácolást kedveli." Dutch Sheets 
Benne voltam a pácban rendesen. A bal kezem felkötve, el sem tudtam képzelni hétfőtől hogy fogok ellátni három gyereket. De ugye az ilyesmibe felesleges belegondolni egy szombati napon. 

A vasárnapi bátorítás pedig. Hozzáteszem, hogy én ezeket nem kerestem, gyakorlatilag kiszúrták a szemem: 
"Soha ne legyetek lelkesedés híján, őrizzétek meg a lelki buzgóságotokat miközben az Urat szolgáljátok. Legyetek örvendezők a reménységben, türelmesek a nyomorúságban, kitartóak az imádságban." Róma 12:11-12 

És kaptam egy ígéretet is: 
" Akkor felhasad, mint hajnal a te világosságod, és meggyógyulásod gyorsan kivirágzik, és igazságod előtted jár, az Úr dicsősége követ." Ézsaiás 58:8 
Innentől kezdve pedig várom az ígéret beteljesülését, mert az Úr ígéretei tiszták és igazak. 

És valóban napról napra egyre könnyebb mozgatni a karom és egyre több irányba sikerül ez. Szűnik a fájdalom is. Tudom értékelni, mikor sikerül kinyitni a mikró ajtaját vagy megnyitni a csapot, vagy elmosogatni. És hálát tudok adni akkor is, ha a testem gyengébb, mint máskor. Mert annyi mindenért hálát lehet adni, mert az Isten méltó a dicséretre! Ezért indítottam a facebook oldalamon egy #napihala sorozatot. 100-ig meg se állok. Ezzel is szeretném dicsérni az Istent, aki képes belevinni ilyen modern kori példázatokba, hogy még egyértelműbb lehessen számomra mennyire szeret Ő engem, személyesen engem. Tehát "zengjen hát a hálám Neked"!
Nincsenek megjegyzések: