"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2018. július 1., vasárnap

panaszlevél + 4. adagnyi hála

Rá kellett jönnöm, hogy szeretek panaszlevelet írni. Olyan jó érzés, ahogy írás közben kiszáll a feszültség, a levelet átolvasva pedig elönt a büszkeség, hogy: 'lám csak, sikerült tiszteletteljes hangnemben vázolnom a problémát'. Már csak élőszóba kéne átmenteni ezt. Eddig egyébként kb. háromszor volt alkalmam panaszt tenni és csak a Volántól nem érkezett válasz. 

Mindez azért jutott eszembe, mert pénteken jött egy levél az érdi rendelőintézet főigazgatójától, melyben elnézést kért a június elsején átélt nehézségek miatt, amik tetézték a vállfájdalmat. Annyira korrekt, alapos levelet írt. Ennél többre nekem nem is volt szükségem. Mert a bocsánatkérésében azt fejezte ki, hogy érti és elismeri, hogy kárt okozott. Nincs módjában semmissé tenni ezt a kárt, ezért kéri, hogy hordozzam el mindazt, ami ezzel jár. Gyakorlatilag fizessem meg a mulasztása árát. Ezt kérte a főigazgató és mivel kérte, meg tudok bocsátani. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha szükségben leszek, oda fogok menni, mert közben kiderült, hogy a biatorbágyi rendelő valóban gyorsabb. Tehát a józanságom megtartom, ugyanakkor nem kárhoztatom őket tovább sem magamban, sem a sztorikban, amiket mesélek. És nagyon értékelem, hogy az orvosi hierarchiában magasan álló személy billentyűzetet ragadott, de legalábbis időt szánt arra, hogy bocsánatot kérjen. Nagyon emberi, egy sokszor nem emberi világban. Példamutató. Hála. 

Hála az Egyiptom Camp-ért is. Több, mint 120 gyerek ismerkedett meg az Érdligeti Iskolában József történetén keresztül 5 alapvető értékkel. Bízom benne, hogy KINCSként viszik haza a tanultakat és ők is igyekeznek segítőkészek, igényesek, nagylelkűek, kitartóak, csupaszív szeretettel szeretők lenni. Mi is ezen vagyunk, fél lépéssel előttük, talán. 

Petrosz, az egyiptomi teve (ideiglenes lakhely :Noel tanya)

a gyerekek A fáraóval 

Nincsenek megjegyzések: