"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2011. augusztus 20., szombat

zöld lámpás

Tegnap Zsolti elvitt megnézni a zöld lámpást. Hatan néztük a filmet összesen, én voltam az egyetlen lány. Hát, nem volt túl jó film. Számomra kissé félelmetes volt egy - két rész. Viszont élmény volt ilyen kevesen nézni egy filmet moziban! És amúgy is szeretek Zsoltival mozizni. Szeretem a mozi előtti fagyizás szokását, a gyors vásárlást a film előtt, a szokásos kérdést a jegypénztárban, hogy elfogadnak-e pedagógus kártyát.. Amire egyébként tegnap igennel feleltek, ez pedig új fejlemény! :)

A Zöld lámpás egyébként egy képregény, ugyan a film nem volt jó, de a képregény elnyerte a tetszésemet. A történet lényege röviden összefoglalva, hogy a gonosz, a félelmet használja erőként. Megbénítja, és elpusztítja ellenségeit a félelmüket használva, ezáltal növekszik. A jó ereje, a zöld lámpásba zárt zöld erő, az akarat. Csak ez képes legyőzni a félelmet. A film nézése közben megértettem, hogy mindaz amit látok jó szimbóluma annak az igazságnak, ami a világban történik. Minket is megbénít olykor a félelem, ha félünk, nem tudunk cselekedni. A jó hír, hogy nekünk nem zöld lámpásra van szükségünk az akaratunk összegyűjtéséhez, hanem hitünk segítségével Isten van mellettünk, aki mindent képes legyőzni! 

"Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét."(2Tim 1,7)

Hazafelé pedig újabb forgatási részletet nézhettünk meg. Érdekes volt látni a reflektorokkal kivilágított tisztást. Megtudtuk, hogy HBO-s sorozatot forgatnak nálunk! :)

Nincsenek megjegyzések: