"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2011. december 25., vasárnap

karácsony képekben

Az idei karácsonyunkat nagyon élvezem, persze az eddigieket is nagyon szerettem, de az a mostani igazán különleges! Nincs lótás - futás, kapkodás, csak élvezzük, hogy együtt lehetünk, és hálásak vagyunk ezért az ünnepért, az ünnepeltért! 

séta a maradék hóban

séta a maradék hóban II.

születésnapi asztal

karácsonyfa ajándékokkal


az Ajándékom

ünneplők
Gyuri ma arról beszélt, hogy az ünnepi ételeket bármikor elkészíthetjük az év során, bármikor öltözhetünk ünneplőbe, akár egész évben állhatna bent a házban egy karácsonyfa. Nem ezektől lesz ünnep, az ünnep. És tényleg nem, idén egy darab mézeskalácsot sem sütöttem, nem készítettem töltött káposztát, pedig eddig ezek elmaradhatatlan részei voltak a karácsonyainknak. Nem szakadt le az ég, hogy csak halászlevet vacsoráztunk szenteste, hiszen ennek ellenére olyan közel éreztük magunkhoz az Ünnepeltet, akiről anyja így énekelt:

"Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett szolgálója alázatosságára. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve. Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad. Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában a gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte. Az éhezőket javakkal töltötte el, de a gazdagokat üres kézzel küldte el. Gondjába vette szolgáját, Izraelt, megemlékezve irgalmáról, amelyet atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak örökre megígért." 

Nincsenek megjegyzések: