"Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek."

2011. december 23., péntek

mese

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren innen, épp, mikor eljött a karácsony. Egy nappal Szenteste előtt megérkezett a Földre egy kislány, aki olyan nevet kapott, melynek jelentése, kegyelem. Ez a kislány minden nap újra és újra megtapasztalja, hogy milyen szabadságot ad Isten kegyelme, de tán ne szaladjunk ennyire előre.
Bizony, megszületett, hazavitték, fa alá tették, örültek neki és ő is örült, hiszen remek kis családot kapott. Egy határtalanul kedves, szerető anyukát aki elhalmozta minden földi jóval, amit csak fel tudott kutatni, és egy határozott, szerető apukát, aki mindent megtett azért, hogy a kislányból kihozza a legtöbbet, ami benne rejlik. Ne feledkezzünk el a nagyobb testvérről sem, aki sokat segített testvérkéjének abban, hogy megismerje a világot, ami körülveszi őt, így lett egyre okosabb, és sosem volt magányos, egyikük sem.
Teltek - múltak az évek, a kislány csak nőtt széltében - hosszában, boldogságban. Többen is jöttek utána, egy elragadó göndör fürtös angyalka, aki őszinteségével és érzelmeinek gazdagságával azóta is mindig felvidítja a kislányt. Utolsóként egy királyfi érkezett a családhoz, kimért, jóképű, felelősségteljes, jópofa kis fickó, akit nem lehet nem szeretni. Sok kalandot éltek át együtt, felfedezték az állatokat, az erdőt, a közös autókázás örömét fagyban, sárban, esőben és viruló napsütésben. A közös játékozások kellemes színfoltjai lettek mindennapjaiknak, hiszen ekkor már nem csak móka és kacagás volt az élet, mert tanulni kellett, ez bizony rengeteg időt elvett a kis csapattól. Ki jobban, ki kevésbé szeretett hódolni ennek a nemes feladatnak, de mindannyian becsülettel tették a dolguk, a szüleik is büszkék lehettek rájuk. Így esett, hogy a legidősebb testvér gyógyítás utáni rajongásának tesz eleget nap, mint nap, a kisebbik lányka is hasonló dolgot művel, csak az ő tetteinek eredménye hosszabb távon mérhető. A két pici pedig épp a választás útján van, mi is legyen belőlük...
Időközben, tanulás és sok - sok pajtással való ismerkedés után újabb kincsek kerültek a családhoz. Két daliás legény, egyikük a modern kor fehér lován érkezett a kisebbik lányhoz, aki időközben nagylány lett. A másik legény ugyan az ország törvényei szerint még hivatalosan nem állt be a család tagjai közé, de ez nem gátja annak, hogy közülünk valóként szeressük őt.
A kisebbik lány egy ideje daliás legényével, kedves férjével él álom otthonukban, ami álmaikban már készen áll a hegyen. Itt töltik napjaikat szeretetben, békességben, sok nevetésben. Most is otthon vannak, ünnepelnek. Ünneplik a kisebbik lány születésnapját. Éljenek boldogan, míg meg nem halnak és legyen boldog egész családjuk is, hiszen nagyon szerencsések, hogy vannak egymásnak! 

Nincsenek megjegyzések: